Kreatur

Ved slagtning af kreaturer skal dyrets numre (besætningsnummer og øremærkenummer) sendes til slagtehuset ugen før slagtning. Enten pr. mail til info@samsoeslagtehus.dk eller på sms til 61301623.

Der skal indberettes fødevarekædeoplysninger enten via www.landmand.dk eller på en blanket (følg linket nederst på siden). Hvis der udfyldes blanket skal denne være slagtehuset i hænde senest dagen før slagtning. Enten indscannet pr. mail til info@samsoeslagtehus.d eller i postkassen ved slagtehuset.

Hvis dyret er over 72 mdr. skal der tages BSE-prøve. Dette gør slagteren, men det koster ekstra.

Kreaturet skal være på slagtehuset senest kl. 7 om morgenen på slagtedagen, og skal have grime på. Man kan låne slagtehusets transportable stald til at hente (kræver en traktor), eller selv komme med dyret, og lukke det ind i stalden.

Hvis dyret skal skydes på marken aftales dette nærmere i god tid inden slagtning.

Som udgangspunkt hænger kreaturer 14 dage efter slagtning inden opskæring.

Standart udskæring af kreaturer indeholder:
Osso buko, yderlår, klump, lårtunge, inderlår, tykstegsfiilet, culotte, cuvette, mørbrad, tyndsteg,  højreb, tykkam, bovsteg, bryst, tværreb, suppeben og hakket kød.

Slagtehusets CHR nr. til flytning af dyr er 96269